Frida på läger i Alicante

Kommentarer

 
  • 27 maj 2024

Reseberättelse Alicante 2024!

I början av Mars detta år var jag i härliga Alicante i Spanien för en veckas orienteringsläger med OLGY (orienteringsgymnasium) Uppsala. Detta var mitt sista läger med OLGY som jag har varit en del av de senaste tre åren, då jag tar studenten nästa vecka. Själva lägret bestod av 12 olika orienteringspass och två world-rank-event tävlingar. Men nu tar vi det hela från början!

Hela resan började 03:30 när det var dags att bege sig mot flyget. När man bor hemifrån gäller det att stå på egna ben. Så ett stort gäng av de som bor på samma elevbonde som mig fick åka buss till flygplatsen med maxad packning. Resan gick bra och vi var framme i Alicante vid lunchtid! Det blev stora kontraster med ett sommarvarmt Spanien mot den kalla förlängda svenska vintern. Första dagen på lägret hann vi både med ett teknikpass och ett härligt dopp i havet. Jag har varit i Alicante en gång tidigare och det var precis lika härligt i skogen som jag minns det! Sedan följde två ”vanliga dagar” med två teknikpass vardera, varav ett SI-race med O-travle (jag har bjudit på min Livelox-rutt på det passet). Även fast det var vanliga dagar var det ingen lugn stund, vi körde bland annat ett retropass och annars mycket sol, bad, återhämtning, SPA och god mat.

När vi var bekväma med terrängen blev det dags för den stora tävlingsdagen. Runt 7 på morgonen bar det av ca 2,5 timmar norr om Alicante. Vädret var inte som förväntat då det blev en dag med spöregn och +5 grader varmt. Efter ett tufft långrace på förmiddagen var det många som kastade in handduken för eftermiddagens sprint. Många hade packat för 20+ grader sol, även jag själv. Eftersom det regnades så pass mycket behövde OLGYs minibuss bogseras ut från parkeringen.

Efter detta följde fler roliga dagar, varav en träningsdag där vi sprang på en riktigt cool karta på sidan av ett berg. På en annan dag hann vi med en microsprint-OL runt om vattenlandet på resorten vi bodde. Det var tekniskt och mycket uppskattat! Inte minst hann vi även med Thierry Gueorgious berömda N-course i Guardamar, det blev tyvärr ingen rekordtid för mig!

Som sagt hade jag en otroligt rolig och händelserik vecka som kommer vara ett fint minne länge!

/Frida Melin