David på läger i Nice

Kommentarer

 
  • 21 maj 2024

Resedagbok Nice

Jag och tre kompisar som jag gick på orienterings-gymnasiet med var nyligen på en träningsresa till Nice. Här kommer en kort reseberättelse om min vistelse där.  

Vi hade 5 heldagar i Nice. Tyvärr började resan inte på topp, då jag var förkyld när vi åkte iväg, med förhoppning om att bli bättre under resans gång. Första dagen tog vi en hyrbil till en platå på ett berg på 1400m höjd för att orientera ett dubbelpass. Eftersom jag var lite förkyld tog jag det lugnt båda passen och fokuserade på tekniken.  Det var en mycket häftig omgivning minst sagt.  

Den andra dagen var det cykel på schemat. Tyvärr kunde inte jag följa med upp i bergen då jag var sjuk. Dock hann jag med en kort sväng längs havet i Nice vilket var mycket fint. De andra fick till en lång tur med både alp-backar och fin kuståkning. 

Den tredje dagen var det intervaller och sprintorientering på schemat. Medans de andra sprang chillade jag på stranden och solen vilket var riktigt skönt. Senare på kvällen gick jag en sprint. Kartan låg på en fin park på en kulle med utsikt över staden vilket var riktigt mäktigt. 

Den fjärde dagen började jag må bättre och jag kunde vara med och träna på allvar. Denna dag körde vi långpass i bergen runt byn Éze. Mycket fint men också mycket jobbigt med brutalt tuffa backar. Speciellt med upplandsmått.  

Den femte och sista dagen började vi med att ta en topp-tur på ett närliggande berg. Tufft, varmt och jobbigt men väl värt för en underbar utsikt. På eftermiddagen hann vi även med en tur till närliggande ministaten Monaco. Där kikade vi på en match i Ligue 1 men hann även med att spana in yachts och lyxbilar. 

Allt som allt var det en riktigt rolig och spännande resa. Förutom att jag var sjuk var det kul att få uppleva backar, varmt väder och fransk kultur. Nu känner jag mig stark och redo för en ny säsong med orientering. Nedanför finns bilder från min resa.

/David Melin