Jukola, medel- och Stafett-SM

Kommentarer

 
  • 31 aug 2021

Under de senaste helgerna har klubbens junior och senorilöpare varit iväg och sprungit den finska stafetten Jukola samt medel- och stafett-SM.

Årets jukolastafett arrangerades 21-22/8  i Rovaniemi, nordligaste finland. Efter stabila insatatser på samtliga sträckor kunde laget till slut springa i mål på en 92:a plats. Den bästa placeringen sedan 2016 och den tredje bästa i klubbens historia!

Efterföljande helg vid kvalet till Medel SM så lyckades David Melin bäst genom att ta sig till A-final i H20, Simon Andersson gick vidare till C-final i H21, Emil Grehn kom till D-final i H21 och Simon Claesson stämplade tyvärr fel i klassen H18.

I finalen till Medel-SM var det ingen av klubbens löpare som var nöjd med sitt lopp i den luriga terrängen utanför Boden, Norrbotten. Bäst lyckades David med att bli 27:a i H20.

På söndagens Stafett-SM i Luleå ställde klubben upp med ett H21-lag med David Melin-Emil Grehn-Simon Andersson. Första sträckan gick väldigt bra och där David inte var många minuter efter tätlagen. Under de följande två sträckorna gick det inte lika bra och tyvärr även en felstämpling, vilket resulterade i att laget blev ej godkänd. Felstämplingar är sådant som händer, nya tag på nästa års SM Stafett!