10-mila resultat

Kommentarer

 
  • 24 apr 2019

Helgen 27-28 april arrangeras 10-mila i Glimåkra, Skåne. Klubben ställde upp med ett herrlag.

Årets kanske längsta helg lider mot sitt slut. Efter en lång bussresa, tillsammans med våra kära konkurrenter i Långhundra, ner till Glimåkra i de nordöstra delarna av Skåne, väntade ett dygn med ungdoms- och damstafett, men för Rodhens del mestadels vila och uppladdning. Därefter väntade den mytomspunna, mörka, blöta och väldigt, väldigt långa 10mila-natten. Oavsett om man deltar eller är publik, befinner sig på plats eller hemma i soffan, är det ingen tar sig genom en natt som denna helt oberörd. För vissa innebär 10mila-natten stressen av höra SI-enhetens gälla pip någonstans i grönområdet, utan att se en enda lampa eller reflex, för andra den starka längtan efter en varm dusch, kombinerad med en stor lättnad och extremt tunga ben efter att ha genomfört den 17,8km långa fjärde sträckan, och för någon kan det vara ögonlockens tuffa kamp mot gravitationen, när luckan framme i täten blir allt större, i takt till Per Forsbergs outtröttliga stämma och den nya dagen som gryr.
För Rodhens del var förutsättningarna inför årets stafett förhållandevis bra, alla tilltänkta löpare var friska och krya, de flesta i god form. Prestationerna var även de i de flesta fall goda, några värda att nämna är Vasilis fina inledning på den första sträckan, tyvärr gick det någon minut i det kluriga området närmast arenan, vilket gjorde att han tappade tätklungorna. John som på den tredje sträckan gjorde debut i 10mila-kavlen, och skickade ut Simon i gott sällskap på den långa natten. David som gjorde ett riktigt bra lopp och blev 63:a på 7:e sträckan, samt Jonas och Torbjörn som båda placerade sig bra bland de omstartande lagen på respektive sträcka. Till slut placerade sig laget på en 119:e plats av totalt 315 lag. En annan prestation som också är värd att nämna är Mats som var vaken hela natten och höll koll på oss löpare i växlingsfållan och skötte logistiken där omkring, ett stort tack!
Efter dessa bravader återstod bara den långa bussresan hem, med en matpaus i Ödeshög. Då vi inte var ensamma om detta, blev de väldigt långa köerna på ett för stunden underbemmanat Burger King, en passande och något symbolisk avrundning på denna väldigt långa helg.

Laget är uppställt enligt följande:

1. 12.2km Vasili Straltsou

2. 11,7km Sergei Solodkin

3. 5,9km John McLelland

4. 17,7km Simon Andersson

5. 11,1km Emil Grehn

6. 10.2km Erik Engsten

7. 8,7km David Melin

8. 11,9km Ihar Lychkou

9. 5,1 Jonas Eklund

10. 13,8km Torbjörn Jacobsson