Bra lopp av Henrik i Sprint-SM och Juniorcupen

Kommentarer

 
  • 13 maj 2010

Sprint SM har avgjorts i Karlstad torsdag 13 maj. Henrik Jonsson gjorde mycket bra lopp både i kval och final. Även i lördagens juniorcup gjorde han ett bra lopp och slutade 11:a.

I kvalet på Sprint-SM kom Henrik på 2:a plats i sitt kvalheat och gick därmed lätt vidare till final. Även Torbjörn , Martin och Emma sprang i kvalet men lyckades inte kvalificera sig till finalen. I finalen var det tätt med tiderna och Henrik gjorde ytterligare ett bra lopp och kom på 18:e plats endast 39 sekunder efter segaren.

 

I lördagens Juniorcup i Arvika gick det bra för våra juniorer. Bäst lyckades Henrik som kom på 11:e plats endast 2 minuter efter segraren. Flertalet av de bästa juniorerna i landet var med och Henrik blev bästa upplandslöpare. Andra som gjorde bra ifrån sig på lördagen var Martin Jansson och Emma Jonsson. De sprang visserligen i H18E2 resp D20E2, men för att hamna i topp krävs bra lopp även där. Martin kom 6:a och var 4 minuter efter segraren. Emma kom 4:a och var 5 minuter efter segraren.