Utmärkta insatser på 10-mila

Kommentarer

• 2 maj 2010

image: Utmärkta insatser på 10-mila

Damlaget lyckades inte lika bra som förra året men placeringen 40 är mer än godkänt. Herrlaget presterade sitt bästa resultat på senare tid och blev 87:a.

Årets 10-mila ägde rum i Finspång och bjöd på svår och utslagsgivande orientering trots att tävlingscentrum låg inne i Finspång. Maria som brukar vara säker på förstasträckan gjorde några missar och kom in på 97:e plats. Något som Angela snabbt åtgärdade med stark löpning på andrasträckan och växlade som 45:a. Jessica fick till ett mycket bra lopp och höll placeringen och tappade bara 1 minut på täten. Sofia tappade till 53:a och Elin plockade till placering 40. Av upplandslagen kom OK Linné 10:a och IF Thor kom på placeringen före oss. Vårt andra- och tredjelag kämpade bra och fullföljde alla sträckorna.

Herrtävlingen startade kl 22 med nattbanor. Lukas hade meddelat att formen var god och ambitionen hög. Han levde upp till uttalandet och växlade som 41:a bara  knappt 3 minuter efter täten. Även Martin i vårt andralag jorde en bra insats på förstasträckan och växlade ca 12 minuter efter täten .En bra inledning betyder väldigt mycket för fortsättningen. Jonas på andrasträckan kämpade bra och växlade som 66:a. En placering som vi höll några sträckor och sedan halkade några placeringar nedåt. Samtliga resterande växlingar  låg mellan 63 och 88. Ett fantastiskt bra resultat. Att komma under placering 100 var vår målsättning som verkligen kändes utmanande. Slutplaceringen blev 87. I andralaget var det inte heller något fel på kämpaglöden men antalet löpare räckte inte till en slutplacering. Men kul att vi hade ett andralag på startlinjen. Även i herrklassen blev OK Linné bästa upplandslag, och även bästa svenska lag, med en 5:e placering. Före oss i resultatlistan fanns även OK Linnés andralag men inga övriga upplandslag.