SM-stafett - Kanonlopp av Maria, Elin och Jenny

Kommentarer

• 7 sep 2009

Men konkurrensen är stenhård och placeringen blev 12:a bara drygt 3 minuter efter tvåan.

SM-stafetten blev mycket spännande i framför allt D21-klassen. Maria inledde starkt och var med i täten både vid varvning och växling till sträcka två. Maria kom in som 6:a. Elin sprang andrasträckan som inte hade varvning men radiokontroll. Ingen Elin rapporterad vid radion! När hon sedan dök upp till växling som 7:a blev glädjen stor. Elin hade tappat sin nummerlapp och därför inte blivit rapporterad. Jenny sprang bra och hade kontakt med tätklungan vid varvningen. Hällen hade dragit ifrån och ledde ensamt vid varvningskontrollen men därefter var det tätt. Spänningen var stor, skulle det bli en placering bland de 10 första och därmed SM-plakett. Åtta lag hade kommit i mål och vi spande efter Jenny. Då kommer hon ut ut skogen till sista kontrollen med flera löpare i hälarna. Med en perfekt stämpling vid sista kanske det kunde blivit SM-plakett. Nu blev det en 12:e plats istället. KANONBRA, tjejer !!

Bra skötte sig även våra två andra lag. Sofia inledde bra i vårt andralag i D21 och var bara 2 minuter efter täten vid varvningen. Sen blev det några misstag och hon trillade ned en bit i listan. Jessica och Malin sprang bra och laget kom 50:e. Även H20-laget fick en utmärkt start genom Henrik som hängde med bra i början. Torbjörn och Martin sprang sträcka två resp tre och laget kom i mål som 42:a. Juniorerna är ju alla 17 år och får flera chanser.

Nästa möjlighet för lagen blir i Umeå 2010.