Bra prestationer i 10-mila

Kommentarer

 
  • 20 apr 2009

Samtliga löpare i 10-milas huvudklasser gjorde bra ifrån sig. Damerna kom 23:a, ungdomarna kom 107:a och herrarna placerade sig på 129:e plats.

 

10-mila arrangerades i år i Skåne, strax utanför Perstorp. Vi hade lag med i samtliga huvudklasser, dvs Ungdom - 4 sträckor, Damer - 5 sträckor och Herrar - 10 sträckor.

Tävlingen började med Ungdoms resp Damstafetterna på lördagen. Solen sken och det var varmt, vilket inte kom att gälla den följande natten. Ungdomarna kom på 107:e plats efter bra insatser av alla löpare. Ett misstag med kartorna från arrangörens sida kostade oss dessvärre ca 4 minuter som vi inte kunde få tillbaka i resultatlistan. Mathilda Karlsson inledde i ungdomsstafetten och sträcka två sprangs av Viktoria Andersson från OK Triangeln i Tärnsjö som vi hade ett kombinationslag tillsammans med. Sedan följde Alexander Wedin och Simon Andersson. 276 lag startade i Ungdomsstafetten.

I damstafetten ställde vi upp med vårt allra bästa lag i och med att även Angela Wild, vår schweiziska klubbmedlem, hade möjlighet att vara med. Angela har haft en bra inledning av året och är uttagen till landslagsgruppen i Schweiz. Maria Sjölander sprang första sträckan och kom in knappt 6 minuter efter täten. Elin Sjölander gick mycket bra på andra sträckan och plockade 54 placeringar. Jessica Söllvander och Jenny Eriksson fortsatte med bra prestationer på sträcka tre resp fyra. Angela gjorde ett mycket bra lopp i hård konkurrens på sista sträckan och förde upp laget till en slutlig 23:e plats. Det är den bästa placering våra damer hittills presterat. Många av lagen i 10-mila kommer från andra länder, främst Norge och Finland. I damstafetten var det 2 norska och 7 finska lag före i resultatlistan. Även vårt andralag i damstafetten skötte sig utmärkt och fick placering 152 vilket också det är bättre än tidigare år. I damstafetten startade 334 lag.

Herrstafetten startade efter mörkrets inbrott på lördagskvällen och pågick fram till söndag morgon. Även i herrstafetten hade vi några av våra schweiziska medlemmar med i laguppställningen. Tre av våra ungdomar, Henrik Jonsson, Torbjörn Jacobsson och Martin Jansson, deltog i herrstafetten för första gången och gjorde alla bra ifrån sig. På grund av sjukdom fick vi lov att sätta in två damer, Elin Sjölander och Maria Sjölander, i herrstafetten. Det var nytt för i år att man kunde få dispens för att använda löpare som tidigare deltagit i ungdoms- eller damstafetterna. Alla lagmedlemmarna skötte sig bra och den slutliga placeringen blev 129, vilket var något sämre än förra året men ändå mycket bra. I herrstafetten startade 349 lag. Flertalet av herrsträckorna äger rum under natten. Den värme som vi upplevde på dagen förbyttes i kyla och minusgrader så fort solen gått ned. Att springa i den temperaturen är inget problem men det blev lite väl kylslaget för åskådare och lagledare.

Resultat

Ungdom

1. Södertälje-Nykvarn OL             2.22.30

107. OK Rodhen-OK Triangeln       3.06.15

Damer

1. Halden Skiklubb Norge              3.51.15

23. OK Rodhen 1                        4.10.47

152. OK Rodhen 2                       5.07.56

Herrar

1. Kristiansand OK Norge              9.51.12

129. OK Rodhen                        12.47.05