Fridas lägervistelse i Spanien

I mitten av Mars var jag på en veckas läger i Spanien med orienteringsgymnasiet i Uppsala (OLGY). Vi flög till Malaga för att sedan åka ca 2,5 timmar bil längs kusten till den lilla staden Barbate. Ett kul och givande läger med en helt ny terräng. Mycket grönområden och taggbuskar men fint där emellan. Det hans med 11 orienteringsträningar på 6 träningsdagar. Utöver träningen hade vi mycket tid för återhämtning och roliga aktiviteter. Bland annat åkte vi till Europas sydligaste punkt, där Atlanten och Medelhavet möts, väldigt coolt. Vädret var hela veckan som en svensk sommarvecka, om inte varmare. Jag lyckades bränna mig rejält i solen. Här kommer en dagbok från lägerdag 5, vilket spelar en typisk dag under lägret:

8.30 gick larmet och stugan vaknade. Idag väntade en varm och solig dag med många roliga aktiviteter. Efter frukost gick vi ut från hotellet där minibussarna väntade, klockan var ca 9.30. Vi åkte i ungefärlig 15 minuter uppför ett berg till en skog utan teckning. Nu vankades det OLGY KM, en förlängd medeldistans. En rolig bana i ovan terräng. Därefter åkte vi tillbaks till hotellet för att laga lunch. Efteråt blev det ett obligatoriska dagliga doppet i Atlanten, vattnet är faktiskt varmare än vad man kunde tro. 

Många var slitna och trötta efter flera dagar med tufft läger. Därför blev det styrka i den varma solen på stranden. Ett välbehövligt pass. Efter en lång eftermiddag på stranden blev det dusch och ombyte för att bege sig mot churro-ståndet, en bit längre ner på stranden. Härligt gott att äta riktiga spanska churros. Middagen fick vi denna dag laga själv. Det blev tacokväll för nästan alla stugor innan vi kollade på den spännande mellofinalen. I vår stuga bjöds det in till mello och nästa hela OLGY var samlat för att se den spännande upplösningen.

Efter en lång och riktigt rolig dag var vi i säng inte en minut efter 22.30;)

Hälsningar Frida Melin