Hoppa till sidans innehåll

Vad är det som gäller?

30 MAR 2020 21:53
Alla har väl nu hört talas om Corona eller Covid-19 som det fått namnet. Folkhälsomyndigheten uppdaterar hela tiden vilka rekommendationer som gäller tex för vår del Idrott. Här nedan finns information om vad som gäller just nu (fom 29/3) och länkar
  • Skapad: 30 MAR 2020 21:53

om man vill läsa mer.

Det som är så fantastiskt bra med orientering är ju att vi för det mesta är utomhus och speciellt nu under våren då orienteringstekniken ska formas, finjusteras eller dammas av efter vintern. Vi kommer som planerat att genomföra våra träningar på onsdagar och då är det än mer viktigt att vi anmäler oss på hemsidan genom att lägga en kommentar att man kommer. Dels för att veta hur många kartor som behövs och dels för hur vi ska göra om vi skulle bli fler än 50 st. Ännu en fördel med vår idrott är ju att vi inte är på samma plats under längre tid utan vi är i skogen eller på någon stig/väg. På träningarna tänker vi på hur vi möter andra och försöker hålla avstånd och inte delar på vattenflaskan som kompisen tagit med men du glömt.

De generella råden från Folkhälsomyndigheten som gäller är: Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.

Personer över 70 år bör undvika offentliga miljöer och minska sociala kontakter och ska därför inte delta i gruppaktiviteter inomhus.

Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.

Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.

Träna gärna men gör det säkert: Idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta, men vissa försiktighetsåtgärder bör vidtas för att minska risken för spridning av covid-19. Träning utomhus är att föredra.

Rekommendationer angående idrott och träningsanläggningar med anledning av covid-19: Regeringen har på Folkhälsomyndighetens rekommendationer tillfälligt förbjudit allmänna sammankomster och offentliga tillställningar över 50 personer. Arrangemang med färre deltagare får genomföras, men bör utföras på ett sätt som minimerar risken för smittspridning.

Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/mars/trana-garna-men-gor-det-sakert/

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/mars/forslag-ytterligare-begransningar-av-allmanna-sammankomster/

https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2020/mars/ytterligare-begransade-mojligheter-till-allmanna-sammankomster-och-tillstallningar/

 

Ska bli kul att ses på träningarna framöver!

/Jessica

Skribent: Jessica Söllvander
E-post: Adressen Gömd

Eventor

Postadress:
OK Rodhen - Orientering
C/o Jessica Söllvander, Väsby 140
74791 Alunda

Besöksadress:
Fakturaadress: Annika Ardell, Vårvägen 7
74235 Östhammar

Kontakt:
Tel: 0725844818
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

OK Rodhen sponsras av: