Hoppa till sidans innehåll

OK Rodhen vann!

28 APR 2021 10:53
  • Uppdaterad: 28 APR 2021 10:53

OK Rodhen var en av de nominerade till Hela Sverige ska levas länsfinal för Uppsala. I söndags var jag med på nomineringsmötet för Årets lokala utvecklingsgrupp, OK Rodhen VANN!!

Äran, diplom och en prischeck.

Landshövding Göran Enander var prisutdelare- digitalt och även Hela Sverige ska levas styrelse Uppsala län var med. Det blev nästan en halvtimmes berättande och svarande på frågor om OK Rodhens verksamhet och Göran var väldigt nyfiken och hade även varit in och läst på vår hemsida om föreningen.

Prisutdelning IRL kommer att ske någon gång i höst under en träning i Österbybruk med Göran på plats och en film om föreningen ska göras då också. Återkommer om det.

Nu när vi vann länsfinalen så är vi även ett av bidragen till riksfinalen för Hela Sverige ska leva som avgörs någon gång i höst.

Hela Sverige ska leva

Här kommer motiveringen:

Årets lokala utvecklingsgrupp

Hela Sverige ska Leva Uppsala län

Nominerad: Orienteringsklubben Rodhen

Nomineringstext: Rodhen har, under ett år som präglats av stora sociala utmaningar, bidragit till att ge boende och besökare i Östhammars kommun en meningsfull fritidsaktivitet. Genomförandet av projektet Hittaut har på ett spännande och inkluderande sätt gett ung som gammal en god anledning till att prova på orientering och samtidigt utforska sin närmiljö på ett nytt vis. Initiativet har också synliggjort vilken stor tillgång de lokala föreningarna och dess eldsjälar är för lokalsamhället. Hittaut Östhammar är därför ett gott exempel på när lokalt föreningsliv och den breda allmänheten sammanlänkas. Föreningen bidrar till att stärka folkhälsa genom rörelse, folkbildning genom kartläsning samt verkar stödjande för den nära turismen i området Östhammar.

Skribent: Jessica Söllvander
E-post: Adressen Gömd

Eventor

Postadress:
OK Rodhen - Orientering
C/o Jessica Söllvander, Väsby 140
74791 Alunda

Besöksadress:
Fakturaadress: Annika Ardell, Vårvägen 7
74235 Östhammar

Kontakt:
Tel: 0725844818
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

OK Rodhen sponsras av: